Wie is het gezicht achter kennel De La Vallee Du Mousse.


Al van jongs af aan is de liefde voor het buitenleven, de natuur en de jacht er bij mij met de paplepel in gegoten. Mijn vader is natuurliefhebber en jager in hart en nieren, en samen met hem heb ik heel wat tijd doorgebracht in de natuur. Wandelend met onze hond over de esch waarbij hij me attent maakte op de weidevogels, hazen en konijnen of op de fiets door de omgeving waarbij menig ree, fazant of haas werd gespot. Ook ging ik op jonge leeftijd met hem mee op jacht om te helpen als drijver, of samen naar de hoogzit voor de beheersjacht van het reewild, dit was voor mij een heel avontuur en ik genoot hier volop van. Inmiddels heb ik zelf ook een jachtakte en ga ik nog steeds met mijn vader op stap.
Bij ons thuis hadden we dan ook altijd een jachthond, mijn vader koos in die tijd voor de heidewachtel, en ook met Astor was ik veel in de natuur te vinden, wandelend of fietsend
.


Toen ik ging samenwonen met Patrick duurde het dan ook niet lang voordat ik mijn eerste jachthond kocht. Destijds was dit nog een heidewachtel net als mijn vader had en koos ik voor een reu: Bas.
Samen met Bas heb ik heel wat ups en downs beleefd en we hebben dan ook goede herinneringen aan hem.


Rond 2006 maakte ik tijdens vele wandelingen kennis met de Epagneul Francais van mijn collega. Wat een prachtige hond. Ik was gelijk verliefd op de statige houding, het enthousiame, het lieve karakter, het uiterlijk, en (voor mij het belangrijkste) het jachtinstinct.

In die tijd was Bas nog een jonge hond en hield ik de Francais in mijn achterhoofd voor de toekomst. Bas werd ouder en helaas ziek en op dat moment hebben we contact gezocht met Marlies en Derrick. Hier zijn we een middag geweest en hebben we uitgebreid gesproken over de Francais, hoe deze is als huishond want inmiddels hadden we 2 zoons en hoe de Francais het doet als jachthond.


Bij Marlies en Derrick hebben we dan ook in 2016 onze eerste Francais gekocht: Made-Lune De La Mare Aux Canards. Een prachtig lief jong hondje met veel pit en passie voor de jacht.

Lune heeft zich ontwikkeld tot een geweldige hond, ze is mijn metgezel tijdens de jacht en we trainen graag in het veld. Daarnaast is ze ook een heerlijke hond om in huis te hebben.

 

Toen we Lune kochten hadden we al het idee om met haar te gaan fokken. Hier heb ik veel over gesproken met Marlies en in 2018 ben ik dan ook begonnen met de voorbereidingen hiervoor.

We hebben 2 tentoonstellingen gelopen met Lune waar ze bij de eerste een ZG heeft gehaald en bij de tweede een U, CAC /CACIB, BOB.

Vanuit de rasvereniging is het verplicht om een HD onderzoek te laten doen. Aanvullend hebben we nog onderzoeken gedaan in Frankrijk.

De uitslagen:

HD-A

Lemon vrij

AMS vrij

 

Begin 2019 is de kennelaanvraag goedgekeurd door de RvB.

Kennel De La Vallee Du Mousse.
De Kennelnaam is gebaseerd op een natuurgebied hier vlakbij waar we graag wandelen met Lune. Het dal van de mosbeek.