Wij zijn kennel De La Vallee Du Mousse.

 

De liefde voor de Epagneul Francais is ontstaan rond 2006/2007. Via kennissen kwamen we in contact met de Epagneul Francais. Wat een prachtige hond. We waren gelijk verliefd op de statige houding, het enthousiame, het lieve karakter en het uiterlijk.

In die tijd hadden we zelf nog een Heidewachtel, maar de volgende hond zou een Francais worden. Dit duurde echter nog even. Na de kennismaking met het ras heb ik me verder hierin verder verdiept en contact gezocht met Marlies en Derrick.

Bij hen hebben we dan ook in 2016 onze eerste Francais gekocht: Made-Lune De La Mare Aux Canards.
Een prachtig lief jong hondje met veel pit en passie voor de jacht.

Lune heeft zich ontwikkeld tot een geweldige hond, ze is mijn metgezel tijdens de jacht en we trainen graag in het veld. Daarnaast is ze ook een heerlijke hond om in huis te hebben.

 

Toen we Lune kochten hadden we al het idee om met haar te gaan fokken. In 2018 ben ik dan ook begonnen met de voorbereidingen hiervoor.


We hebben 2 tentoonstellingen gelopen met Lune waar ze bij de eerste een ZG heeft gehaald en bij de tweede een U, CAC /CACIB, BOB.

De gezondheidsonderzoeken die we hebben gedaan met de uitslagen:

HD-A

Lemon vrij

AMS vrij

 

Begin 2019 is de kennelaanvraag goedgekeurd door de RvB.

Kennel De La Vallee Du Mousse. De Kennelnaam is gebaseerd op een natuurgebied hier vlakbij waar we graag wandelen met Lune. Het dal van de mosbeek.